Fotbollsresa till Madrid

admin
november 22, 2016
46 Visningar

Här kan du läsa vår fantastiska derbyresa till Madrid.

DAG 1
Med glädje och förväntan så öppna vi den klassiska flygplatsölen kl 5 på morgonen tillsammans med en go räkmacka för att sedan påbörja våran resa till Madrid och ett av de störst derbyna i Europa och dessutom sista matchen som någonsin ska spelas på Estadio Vicente Calderón då Athletico Madrid under 2017 kommer att få sin helt nya arena.

Efter ca 4-5 timmar flyg inkl mellanlandning i Tyskland så når vi Madrid och fortsätter med taxi till vårt hotell Eurostar Hotel Madrid som är ett 5 stjärniga hotell i en skyskrapa. Måste verkligen rekommendera att lägga några hundra extra på boende för att få den ultimata känslan av både fotboll och avslappning, lyx i vardagen. Hotellet överraskade med både spa, fotbollskanaler som visade de flesta ligor och en lyxig känsla och atmosfär över hela hotellet.

Vid 12 tiden på lördagen så hade vi checkat in och begav oss ut till en lokal resturang där vi åt en lättare måltid efter flyget för att sen varva ner en sväng på hotellet och tagga för matchen under kvällen. Lite fotboll, chill på rummen en skön dusch och ny kläder och en taxi till arenan ca 3 timmar innan matchstart för att uppleva hela stämningen och allt folk på plats. Vid alla lokala pubar umgicks folk och drack öl och åt en bit mat vissa firade derbykvällen med en cigarr. Överallt fanns det stånd där man kunde köpa öl och tilltugg men även souvenirer osv. Arenan hade även en officiell Athletico shop där man kunde kila in och köpa en fet halsduk för 13 euro att ha på sig.

Ca 2 timmar innan matchstart hade Athletico supportrarna en march mot Estadio Vicente Calderón arenan där man firade med sång, bangers, rök, banderoller och ett hav av bengaler som uppskattades av alla människor som gärna såg på då det höjde stämningen rejält. Där i den magiska hetsen stod vi 6 gubbar och käka tilltugg och tog några kalla bärs och kände pulsen av ett Madrid derby av världsklass. Folkfesten fortsätter in till arenan som snabbt fylls upp, vart man än kollar så ser man röd/vit/blås halsdukar och tröjor. Ramsor och banderoller går på helvarv under matchen.

Vi satt på långsidan precis vid planen. Christiano Ronaldo värmer upp och är bara några meter ifrån oss dom flesta buar då han spelar i Real Madrid men folk vill ändå fotografera en av världens bästa spelare även vi. Det var en rolig och spännande match med press från båda sidorna och många målchanser men matchen slutade 0-3 till Real Madrid där den stora hjälten blev CR7 som blev hattrick hjälte med ett frisparksmål, straffmål och ett skottmål i samma match på Athleticos sista match på arenan. Trots nederlaget så slutade aldrig supportrarna att stödja sitt lag, all respekt för dom.

Matchen hade allt man kan förvänta sig av ett Europa derby. Stämning, atmosfär, supportrar, många mål och chanser. Definitivt värt ett återbesök men då på athleticos nya arena. Däremot måste jag avråda alla att köpa biljetter hos Viagogo som har sämst service. Vi betalade ca 12-14 tusen svenska kronor för 6st biljetter varav 4st enligt personalen vid arenan var falska. Vi kommer att hitta andra alternativ att köpa biljetter till nästa resa.

Efter matchen tog vi en pizza på en resturang och åkte sen hem till hotellet, bytte om och tog en sväng till stan där vi hamnade på en skybar med utsikt över hela Madrid. En nattklubb helt enkelt där vi drack Corona och dansade med andra glada människor. Ett komplett dygn i Madrid.

DAG 2
Dagen kickades igång med en internationell frukost på 30e våningen där det serverades mat för dom flesta. Efter det så chokladen vi in söndagen lite på rummen och tog sen en taxi till ett stort köpcentrum där vi shoppade lite kläder och åt lite mat. Fanns massa butiker och man kunde hitta lite andra butiker och kläder än hemma i Sverige vilket alltid är roligt. Vi köpte med oss lite öl och gött till hotellet där vi chillade några timmar.

Mot kvällen så hyrde vi spa avdelningen där vi njöt av bastu, bubbelpool, ångbastu och skratt och tjöt från 29e våningen med utsikt över hela staden.

Vi avslutade dagen med ett resturangbesök på hotellets ställe som ska vara ett av de bättre i Madrid. Inget som vi kan hålla med om direkt men med ett trevligt sällskap så tar man sig igenom det mesta. Vissa åt kött och andra fisk. Vi gick och la oss nöjda glada och helt slut.

DAG 3
Dagen började vi utvilade och goa. Dags att åka hem till Sverige igen. Vi beställde att hotellet körde oss till flygplatsen för 60 Euro. Vi var 6st personer så det är fullt rimligt och vi kom enda fram till gaten. Vi spenderade några timmar på flygplatsen till att äta och kolla i butikerna. Från Madrid till Frankfurt och sedan hem till Sverige. Blandar man resan med goda vänner, fotboll och lyx i vardagen så får man ofta en resa i världsklass. Fotbollsresor rekommenderas starkt i Europa.

LITE BILDER FRÅN RESAN!

hotel-eurostars-madrid-towerSkybar-madridMadrid-derbyEstadio Vicente Calderonathletico-madrid-real-madridMadrid-derby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madrid-derbyimg_0356Madrid-derby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄS BET365 RECENSION / HÄMTA BET365 BONUS  (100% upp till 1000kr i bonus för nya kunder)

LÄS FASTBET RECENSION / HÄMTA FASTBET BONUS (100% upp till 500kr i bonus för nya kunder)

HITTA ALLA VÅRA BONUSAR

Författare admin