Alexander Isak går till tyska storklubben Borussia Dortmund

admin
januari 22, 2017
126 Visningar

Det nya Svenska stjärnskottet från Alexander Isak från Solna, Stockholm har blivit en stor snackis i media och runt om i världen. Den 17-åriga killen som älskar fotboll gjorde sin debut med AIK i Allsvenska matchen mellan Östersunds FK–AIK där matchen slutade 0-2 varav 1 mål gjordes av då 16-åriga Alexander Isak. Yngsta målgöraren i AIK historia. Alexander Isak blev också landslagets yngste målskytt genom tiderna i matchen mot Slovakien. Dock var den ”äkta debuten” matchen mot Elfenbenskusten där han hoppade in i matchen och därmed blev Sveriges yngste a-landslagsman på över 100 år.

Han jagas nu över hela världen av storklubbar. Medier har länge vart eniga om att största sannolikheten är att han skriver kontrakt med jätten Real Madrid och affären skulle i princip redan vara klar. Fram tills för några timmar sedan då beskedet kom att Alexander Isak nobbar den spanska storklubben för inget mindre än det Tyska bundesliga laget Borussia Dortmund som har haft stora framgångar i ligan såväl som i Champions League. Ett steg i rätt riktning istället för att skriva på ett avtal med Real och sluta med att spela i andra laget. Ett gott exempel är att kolla på Martin Ödegaard som en av de mest lovande unga killar till Real och knappt fått någon speltid alls med A-laget.

Det mest logiska är att Alexander Isak väljer en bra men inte allt för bra lag som just Borussia Dortmund där han förmodligen både kommer att få mycket mer speltid samt kunna utvecklas enormt och få ännu mer självförtroende och därefter ta steget vidare till de ännu bättre lagen i världen. Ett mycket smart val faktiskt.

Inget är dock 100% klart ännu men det ryktas att han är på plats med familjen i skrivande stund för att slutföra affären. Mycket spännande om han skriver på. Roligt att följa utvecklingen på en spelare som förväntas slå Zlatans transfer rekord i Sverige.

Följ och kolla på de tyska matcherna i bundesliga på BET365. Det du behöver göra är att registrera ett konto hos BET365 nedan. Just nu får alla nya spelare en bonus på 100% upp till 1000kr via länken.

LÄS BET365 RECENSION / HÄMTA BET365 BONUS / SKAFFA KONTO

Författare admin